Noile restricții impuse de Uniunea Europeană pentru Belarus și Rusia au intrat în vigoare sâmbătă. Astfel, șoferilor camioanelor de marfă din cele două țări le este interzis să intre sau să se afle pe teritoriul UE. Sunt exceptați cei care transportă medicamente, poșta sau produse petroliere. 

În acest context, înainte de a intra în vigoare restricțiile, șoferii au așteptat și 33 de ore pentru a trece granița spre Belarus, iar pe parcursul ultimei zile, timpul de așteptare a scăzut spre 12 ore. Nu este clar dacă autoritățile poloneze îi mai lasă să treacă și pe cei care au apucat să ajungă deja la coadă. De asemenea, nu se știe momentan ce se va întâmpla cu alte mii de camioane înmatriculate în Rusia și Belarus, despre care se estimează că se află în prezent pe teritoriul UE. Potrivit BBC, acestea vor putea fi confiscate de autoritățile din fiecare stat membru. 

Transportatorii din Polonia se declară însă îngrijorați de o astfel de mişcare, deoarece cred că ar putea duce la măsuri similare împotriva camioanelor poloneze care trec prin Rusia și Belarus în drumul lor înapoi spre casă.

Foto: BBC – captură Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday