Conform publicației The Times, citată și de BBC, informația a fost făcută publică de mai mulți comandanți ucraineni. Din datele disponibile până acum, două batalioane ucrainene au participat la aceste pregătiri, una săptămâna trecută, iar una acum două săptămâni, fiind primele astfel de antrenamente cu trupe străine de la începutul războiului.

De exemplu, cpt. Yuri Mironenko, al cărui batalion este staționat la Obolon, la periferia de nord a Kievului, a declarat că instructorii militari britanici i-a învățat pe ucraineni să folosească lansatoarele de rachete ușoare anti-tanc de tip NLAW, livrate în februarie, la începutul invaziei. 

Conform BBC, Ministerul britanic al Apărării nu a comentat până acum aceste informații. Anterior, și Statele Unite au anunţat că iau în calcul să reia antrenamentele soldaților ucraineni, însă din primele date, acestea nu sunt programate să aibă loc în Ucraina.

Surse: The Times, BBC

Foto: Nicktys | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday