Sentința Tribunalului București a fost dată în primă instanță, astfel că nu este definitivă. În plus, Florin Secureanu nu mai poate avea funcții publice timp de trei ani. Procurorii DNA, care au instrumentat dosarul, l-au acuzat pe Secureanu de cinci fapte de abuz în serviciu, dar și de luare de mită și delapidare.

Concret, au explicat procurorii în 2020, fostul manager al spitalului a achitat timp de șapte ani (2009 – 2016) 648.193 lei din fondurile unității medicale către mai multe firme, pentru operațiuni comerciale care nu s-au derulat în realitate. Acestea au vizat, printre altele, achiziția unor produse și servicii destinate unității medicale. De asemenea, au fost cumpărate bunuri la prețuri și de șase ori mai mari față de prețurile normale de achiziție.  

În acelaşi dosar a mai fost condamnat la închisoare cu suspendare și reprezentantul unei firme beneficiare ale acestor contracte cu Spitalul Malaxa.

Foto: Inquam / Alexandru Busca

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday