În fața clădirii Ambasadei Rusiei la Tallinn, un grup de mai multe femei a denunțat violențele soldaților ruși comise în timpul războiului din Ucraina, mai cu seamă față de violurile la care au fost supuse femeile rămase în țara invadată. 

Imaginile au fost distribuite inclusiv pe paginile oficiale de internet ale Parlamentului Ucrainei. Mesajul organizatorilor a fost: ”Soldații ruși violează și ucid femei și copii nevinovați în Ucraina. Cei care susțin acest război susțin, de asemenea, și crimele de război”.

Potrivit publicației locale Err News, este a treia zi consecutivă de proteste în Tallinn. Ieri, manifestanții au mers cu măști de gaze în fața clădirii care găzduiește delegația ungară, țară pe care o critică pentru decizia de a-i plăti Rusiei pentru gaze în ruble. Luni, în fața Ambasadei Germaniei, au cerut sancțiuni mai dure împotriva Federației Ruse, în urma crimelor comise de ruși la Bucea. 

Sursă alternativă: Err News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday