Armata Ucraineană declară că a întărit paza pe frontierele cu Belarus și Transnistria, precizând că riscuri mai mari sunt dinspre Belarus.

Frontul de Est. Potrivit ISW, operațiunile ofensive ale Rusiei în ultimele 24 de ore au fost limitate, căci forțele retrase din regiunea Kiev nu au fost încă reintroduse în Ucraina. Fotografii colectate de satelitul Maxar arată o acumulare de forțe lângă orașul rus Belgorod, aflat la 70 Km de Harkov.

Armata Rusă a continuat acțiuni la scară mică pe axele Izium și Severodonețk, dar nu a trecut încă la o campanie ofensivă extinsă sau cu resurse înnoite. În briefingul de marți seara, Pentagonul a spus că monitorizează coloana mecanizată care se deplasează spre Izium, dar aceasta nu a avansat semnificativ.

Mariupol. Autoritățile ucrainene investighează utilizarea unor bombe cu fosfor, iar ISW arată că, deși nu se pot colecta dovezi din orașul încercuit complet de Armata Rusă, Mariupol este locul ideal în care aceasta putea utiliza arme chimice cu scopul de a arăta că este pregătită să ridice amenințarea la un alt nivel, fără a putea fi totuși acuzată cu probe de acest lucru.

Frontul de Sud. Forțele ucrainene declară că au eliberat 15 localități din nordul regiunii Herson, la sud de Krivoi-Rog, ocupate de ruși în ultima lună. Aceste rapoarte încă nu au fost confirmate.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday