Potrivit Reuters, care citează sub protecția anonimatului doi oficiali cu informații în domeniu, Pentagonul va găzdui miercuri o întâlnire cu reprezentanții a opt dintre cele mai mari companii producătoare de armament din țară. Discuția va dura aproximativ 90 de minute, iar secretarul adjunct al Apărării, Kathleen Hicks este așteptat să se alăture întâlnirii.

De asemenea, cei doi oficiali au declarat că, în condițiile în care cererea de arme și armament a crescut considerabil odată cu invazia Rusiei, discuția de miercuri se va axa și pe probleme precum reaprovizionarea și planificarea unui război ruso-ucrainean de durată. 

Pentagonul a transmis că cele mai utile arme pentru Ucraina, în acest moment, sunt sistemele mici, precum rachetele antitanc Javelin și rachetele antiaeriene Stinger, pe care Washingtonul și aliații le-au expediat în Ucraina aproape zilnic. Utilizarea intensă a acestora, precum și eficiența de care au dat dovadă forțele ucrainene utilizând aceste rachete, a stârnit interesul americanilor pentru reaprovizionarea armatei cu astfel de sisteme. 

Pentagonul organizează întâlniri săptămânale cu echipa europeană de gestionare a crizelor pentru a analiza cereri specifice în legătură cu situația din Ucraina. În acest sens, pentru a accelera procesul de aprobare al vânzărilor și transferurilor de arme produse de companiile americane, Pentagonul a reînființat o echipă care să răspundă cererii crescute în acest domeniu. 

Casa Albă a transmis săptămâna trecută că a oferit Ucrainei, de la începutul invaziei, peste 1,7 miliarde de dolari în asistență de securitate, inclusiv peste 5.000 de rachete Javelin și peste 1.400 de rachete Stinger. 

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday