La această oră, petrolul european (Brent) se tranzacționează pentru 102,8 dolari/baril, o creștere de +4,4% față de începutul ședinței, iar cel american (WTI) la 98,3 dolari/baril, un plus de 4,2%.

În această dimineață, OPEC a informat Uniunea Europeană că îi va fi imposibil să înlocuiască șapte milioane de barili de petrol pe zi, un volum la care s-ar renunțat dacă țările europene ar interzice importurile din Federația Rusă, ca sancțiune pentru războiul din Ucraina. Miniștrii de Externe ale celor 27 de state membre s-au reunit ieri pentru a discuta un al șaselea val de restricții, despre care presa internațională a scris că ar putea viza și importurile de petrol.

Reuters amintește că țările membre ale Agenției Internaționale pentru Energie au anunțat că vor pune pe piață 240 de milioane de barili în următoarele șase luni, în încercarea de a calma piața și a trage în jos cotațiile. 

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday