Sumele au fost declarate de comisarul european pentru relații externe, Josep Borrell, chiar în Parlamentul European. Zelenski are nevoie să-i spunem mai rar că el este un erou și să-i dăm mai multe arme pentru a lupta. Asta se așteaptă ucrainenii de la noi și asta și facem, dar trebuie să o facem mai repede. Ajutați-i să lupte cu forțele invadatoare cu toate capacitățile pe care le avem noi la dispoziție”, a mai spus comisarul european, subliniind că țările UE plătesc Rusiei într-o zi pentru energie și gaze suma pe care au donat-o Ucrainei în mai bine de o lună.

Tot mai multe voci cer blocului comunitar să pună în aplicare un embargo total asupra combustibililor fosili din Rusia, care, potrivit Euronews au ajuns anul trecut la o valoare de aproape 1oo de miliarde de euro. În timp ce Polonia și statele baltice spun că această mișcare este o datorie morală pentru UE, companiile germane au avertizat că țara va intra într-o “recesiune abruptă”, dacă este introdus un embargo complet.

Un nou pachet de sancțiuni, al cincilea, anunțat de Comisia Europeană marți a propus interzicerea importurilor de cărbune rusesc, care reprezintă însă doar o valoare de 4 miliarde de euro pe an. Comisia lucrează la un eventual embargou asupra petrolului, pentru care UE plătește peste 70 de miliarde de euro anual, dar tot nu a găsit soluții pentru eliminarea completă a gazelor naturale rusești, pentru care țările membre plătesc 16 miliarde de euro pe an.

Sursă alternativă: Euronews

Foto: Gints Ivuskans | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday