Joe Biden a susținut o declarație de presă în care a vorbit despre situația de la Kremlin și despre piața petrolului și a gazelor. Liderul a confirmat că vor fi eliberate 180 de milioane de barili de petrol din rezerva de stat, despre care Casa Albă anunțase în urmă cu trei ore că este un demers fără precedent.

Președintele Biden a făcut apel la creșterea producției de petrol: “Națiunile se unesc pentru a-i reduce lui Putin capacitatea de a-și transforma resursele energetice în arme.”

După anunțul lui Biden, petrolul european a scăzut la 105 dolari (-5,6%), iar cel american la 101 dolari (-5,5%). Țițeiul european începuse ședința de tranzacționare la 108 dolari.

De asemenea, Biden a afirmat despre omologul său rus că “pare că se autoizolează, care și-a concediat sau arestat la domiciliu mai mulți consilieri”. Nu a oferit detalii în acest sens și a explicat că nu vrea să insiste, întruct “nu sunt informații solide”.

Acesta a mai spus că nu există dovezi clare că Putin a cerut într-adevăr retragerea trupelor din apropierea Kievului: “Sunt puțin sceptic, este o întrebare deschisă dacă se retrag cu adevărat”, a declarat Biden, care a mai adăugat că există dovezi că Rusia suplimentează trupele în Donbas.

Surse: BBC, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday