Jeremy Fleming, șeful Agenţiei britanice de spionaj cibernetic GCHQ, a susținut o conferință de presă în Australia, în cadrul căreia a prezentat numeroase concluzii ale serviciilor de informații referitor la războiul din Ucraina. 

Oficialul a declarat că Vladimir Putin a supraestimat capacitatea armatei sale de a obține o victorie rapidă, în același timp în care “a judecat greșit situația și rezistența poporului ucrainean”. De asemenea, Fleming a vorbit și el despre faptul că nu toate informațiile de pe front ajung la președintele rus, deoarece “consilierii săi se tem să-i spună adevărul”. O dezvăluire similară a fost făcută și ieri de mai mulți oficiali americani.

Referitor la trupele rusești, oficialul britanic a spus: “Am văzut soldați ruși lipsiți de arme și cu moralul căzut cum au refuzat să îndeplinească ordine, și-au sabotat propriile echipamente și cum și-au doborât accidental propriile aparate de zbor”. Fleming nu precizat dacă este vorba despre avioane sau elicoptere doborâte, și nici despre câte aparate de zbor există astfel de informații. 

Acesta a afirmat că Rusia a trimis mercenari și militari străini în Ucraina, inclusiv membri ai grupului Wagner, despre care se știe că are legături cu Kremlinul: ”Înțelegem că Wagner se pregătește să suplimenteze sprijinul pentru armata rusă. Mercenarii Wagner sunt cel mai probabil folosiți drept carne de tun.

Fleming a spus în același timp că există informații solide cu privire la faptul că Moscova pregătește o amplă serie de atacuri cibernetice împotriva țărilor care au condamnat acțiunile Rusiei în ultimele săptămâni. 

Sursă alternativă: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday