Statele Unite au în vedere eliberarea a până la 180 de milioane de barili din rezerva sa strategică de petrol, pe parcursul mai multor luni. Țițeiul american (WTI) s-a ieftinit până la 100,8 dolari pe baril, cu cinci dolari mai puțin decât în ziua precedentă.

Președintele american Joe Biden va face un anunț în acest sens joi seara, analiștii considerând că este vorba de o cantitate foarte mare ce va fi eliberată din rezervele SUA, dar încă nu este clar dacă la această acțiune vor participa și alte țări aliate prin injectare de țiței pe piață. Agenția Internațională pentru Energie a convocat vineri o întâlnire ministerială de urgență pe aceeași temă.

Tot joi are loc și o întâlnire a OPEC+ (inclusiv Rusia) care va discuta despre programul de creștere treptată a producției de petrol.

La începutul lunii martie, Administrația Biden a declarat că va vinde 30 de milioane de barili din rezervele strategice, ca parte a unei eliberări globale de 60 de milioane de barili pentru a reduce prețurile.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday