Poliția londoneză a anunțat că cele 20 de amenzi sunt date pentru încălcarea măsurilor de protecție instituite de autorități în perioadele de carantină, prin organizarea de petreceri la sediile guvernului din Downing Street și Whitehall, în Londra. Precizează că aceasta este doar prima parte a investigației, existând posibilitatea ca alte amenzi să fie emise în viitor.

Autoritățile nu au spus și cine este vizat de sancțiuni, nici valoarea acestora. Persoanele amendate le pot plăti în 28 de zile sau le pot contesta. Premierul Boris Johnson s-a numărat printre cele circa o sută de persoane care au primit formulare din partea oamenilor legii, ca parte a unei anchete deschise la începutul acestui an. Anchetatorii investighează 12 evenimente care au avut loc în 2020 și 2021.

Pe 12 ianuarie, prim-ministrul Johnson a ținut o cuvântare în parlament în cadrul căreia și-a cerut scuze că a luat parte la un eveniment în grădina din Downing Street Nr. 10, reședința sa oficială. Atunci, liderii opoziției i-au cerut demisia pentru că a încălcat regulile stabilite de propriul guvern.

Cu doar două zile înainte, publicația ITV a intrat în posesia unui email semnat de secretarul personal al premierului, care a invitat peste o sută de persoane la eveniment. În final, s-ar fi prezentat circa 40 de persoane, inclusiv Johnson și soția sa.

Surse alternative: Sky News, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday