Potrivit armatei japoneze, citate de Reuters, racheta a zburat 71 de minute pe o traiectorie înaltă de 6.000 de kilometri și a căzut la o distanță de 1.100 km de la locul de lansare, în zona exclusivă economică a Japoniei, la 170 km de coasta nordică.

Este prima lansare de acest fel din 2017 și reprezintă o escaladare majoră, pentru că acest tip de rachetă, trasă pe o traiectorie balistică normală, poate lovi orice punct din Statele Unite.

Oficialii americani au declarat recent că Coreea de Nord se pregătește de testarea Hwasong-17, una dintre cele mai mari rachete construite vreodată la nivel mondial. Ea a fost văzută prima dată în octombrie 2020 și apoi în octombrie 2021, prezentată pe un vehicul de transport cu 11 axe. Diametrul său este estimat la 2,5 metri, iar masa totală, atunci când racheta este alimentată complet, are probabil între 80 și 110 tone.

Surse alternative: Reuters, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday