Ashleigh Barty a șocat lumea tenisului anunțându-și retragerea din sportul profesionist la doar 25 de ani, după ce a câștigat trei titluri majore la simplu în ultimii trei ani. Anunțul a fost făcut printr-o postare pe Instagram, sub forma unei discuții cu jucătoarea australiană (retrasă și ea) Casey Dellacqua.

“Astăzi este ziua dificilă și plină de emoție pentru mine, când îmi anunț retragerea din tenis. Sunt atât de recunoscătoare pentru tot ceea ce mi-a dat acest sport și mă simt mândră și împlinită. A fost o schimbare de perspectivă pentru mine în a doua fază a carierei mele. Fericirea mea nu depindea de rezultate, iar succesul pentru mine este să știu că am dat absolut tot ce am putut. Ash Barty, persoana, are atât de multe vise și vrea să le urmărească pe cele care nu implică neapărat să călătorescă în lume, să fiu departe de familia mea, să fiu departe de casa mea, care este locul în care mi-am dorit dintotdeauna să fiu”, a mai spus Barty, precizând că va da mai multe explicații într-o conferință de presă.

Barty a adăugat că se gândește de mult timp la retragere, iar decizia a fost consolidată după ce a câștigat Wimbledonul anul trecut și Australian Open anul acesta. “Acele victorii au fost modul meu perfect de a sărbători călătoria uimitoare care a fost cariera mea în tenis”, a mai spus jucătoarea.

Sursă alternativă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday