Compania din San Francisco a recunoscut că investighează o posibilă breșă digitală, după ce hackerii au postat capturi de ecran care par a arăta faptul că au reușit să acceseze rețeaua internă a Okta. O astfel de breșă ar putea avea consecințe majore, deoarece mii de alte companii se bazează pe această firmă pentru gestionarea accesului la propriile rețele și aplicații.

Capturile de ecran au fost postate de un grup de hackeri care acționează de regulă pentru recompensă, cunoscuți sub numele de LAPSUS$, iar experți în securitate au declarat pentru Reuters că breșa pare a fi autentică. Sunt indicii că breșa a fost creată în luna ianuarie, ceea ce sugerează că este posibil ca hackerii să fi avut timp suficient pentru a colecta date de acces ale mai multor companii.

Ieri, președintele SUA, Joe Biden, avertizase companiile din SUA privind riscurile unor atacuri cibernetice rusești, ca răspuns la sancțiunile economice ale Vestului.

Sursa: Reuters

Foto: Sharaf Maksumov | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday