Președintele ucrainean s-a adresat duminică prin videoconferință parlamentului israelian. Zelenski le-a transmis parlamentarilor că “vor fi nevoiți să trăiască cu gândul că au făcut anumite alegeri în privința acestui război”, în contextul în care le-a cerut acestora să aprobe vânzarea de arme Ucrainei.

“Toată lumea știe că sistemele voastre de apărare antirachetă sunt cele mai bune, și că ne puteți ajuta poporul și să salvați viețile ucrainenilor”, a afirmat președintele Ucrainei, care a continuat: “Putem întreba de ce nu putem primi arme de la voi, de ce Israelul ezită să impună sancțiuni dure Rusiei sau să pună presiune asupra afacerilor rusești? Alegerea vă aparține, fraților, dar va trebui să trăiți cu alegerea pe care o veți face.”

Iron Dome este un sistem de apărare antiaeriană extrem de performant, dezvoltat de două companii israeliene cu sprijinul financiar și tehnic al SUA. A devenit funcțional în Israel în 2011, având scopul de a intercepta rachetele trase de gruparea Hamas.

Tot duminică, într-un interviu pentru CNN, Zelenski a spus că este pregătit să negocieze direct cu Vladimir Putin, dar a afirmat că dacă viitoarele negocieri vor eșua, “ar putea însemna că vom avea un al Treilea Război Mondial”.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday