UPDATE: În urma incidentului, Poliția constănțeană a instituit filtre în trafic pentru găsirea atacatorului. “În această seară, polițiștii constănțeni au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană necunoscută ar fi deposedat, prin violență, un militar, din cadrul unei unități militare din Mamaia Sat, de arma din dotare și de un încărcător. Imediat după sesizare, s-au demarat activități specifice, printre care instituirea de filtre de control, în trafic”, a transmis IPJ Constanța.

Potrivit presei locale, paza a fost, de asemenea, intensificată la Consulatul General al Federației Ruse la Constanța.

Știrea inițială

Ministerul Apărării Naționale anunță că sâmbătă seara, un militar de la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat a fost atacat prin surprindere, în timp ce executa serviciul de pază în unitate.

“O persoană neidentificată, cu cagulă și înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracție în perimetrul unității militare, în jurul orei 20.15, și l-a atacat pe militar. Militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe.

După ce a intrat în posesia armei și a muniției, agresorul a părăsit perimetrul unității (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunțat de urgență pe comandantul corpului de gardă și pe comandantul unității.

Conform procedurilor legale în vigoare, Parchetul Militar Constanța și organele de poliție au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicații și Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale a dispus de urgență, la nivelul tuturor unităților militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază și verificarea planurilor de pază și apărare a obiectivelor militare.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday