UPDATE: Oficialii norvegieni anunță că toți cei patru membri ai echipajului au fost găsiți decedați: “Poliţia din Nordland a confirmat că cele patru persoane care se aflau la bordul avionului au decedat. Cei patru sunt de naționalitate americană.”

Știrea inițială:

Norvegia. O aeronavă militară americană cu patru persoane la bord, ce participa la un exercițiu NATO, s-a prăbușit. Operațiunea de salvare este dificilă, iar momentan “nu au fost observate semne de viață”.

Aeronava MV-22B Osprey participa la exercițiul militar NATO – Cold Response, în nordul norvegiei, în momentul în care a fost raportată dispariția. Inițial, un avion militar norvegian și un elicopter de salvare au observat epava din aer, după ce au fost alertate în acest sens.

“Am descoperit aeronava care s-a prăbușit. Nu am putut vedea niciun semn de viață”, a declarat pentru Reuters șeful Poliţiei din Nordland, care a adăugat: “Ni s-a spus că este un avion american cu patru americani la bord”.

Oficialul a adăugat faptul că operațiunea de salvare este foarte dificilă, din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a riscului de avalanșă. Elicopterele nu pot ateriza în zonă. Astfel, salvatorii sunt nevoiți să se îndrepte pe uscat spre avionul prăbușit, motiv pentru care Marina SUA a mulțumit autorităților norvegiene pentru modul în care intervin.

Exercițiul militar Cold Response realizat de NATO este cel mai amplu din acest an, cu participarea a 30 de mii de militari, 200 de avioane și 50 de nave din 27 de state membre. Are loc la doar câteva sute de kilometri de granița cu Rusia, însă a fost planificat cu mult înainte de invadarea Ucrainei.

V-22 Osprey este o aeronavă de luptă multirol, ce îmbină caracteristici atât ale avioanelor, cât și ale elicopterelor.

Sursă alternativă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday