Mircea Geoană a spus că NATO se așteaptă la prelungirea conflictului din Ucraina, ”amplificând numărul de victime și distrugerile”. A precizat că nu se pune problema unei linii de demarcație aeriană (no fly zone) pentru că asta ar înseamna “că trebuie să bombardăm avioane rusești, aeroporturi rusești, înseamnă un conflict direct între o alianță militară nucleară și o țară nucleară”.

Principalele declarații:

  • Rusia are în Ucraina 75% din totalul forțelor militare active și nu anticipăm riscuri la adresa securității țărilor aliate.
  • Armata ucraineană are succes și provoacă distrugeri masive rușilor și datorită eroismului lor, dar și pentru că NATO a ajutat Ucraina după 2014.
  • Semnalele sunt că Rusia va continua asaltul pe trei direcții strategice, în jurul Kievului, în estul și sudul Ucrainei, și anticipăm că conflictul va mai dura, amplificând numărul de victime și distrugerile.
  • Săptămâna viitoare vom avea un summit NATO și vom discuta continuarea sprijinului militar, financiar și umanitar pentru Ucraina.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday