Țițeiul european (BRENT) a continuat să scadă, pentru a doua zi consecutiv, coborând la sub 110 dolari, după ce marți a atins 130 de dolari (totuși sub recordul de 140 de dolari din 2008). Occidentalii caută modalități de a evita o criză de carburanți fără a mai apela la țiței rusesc.

În același timp, cotația gazelor naturale de referință (Dutch TFF) a coborât în spot aproape la jumătate, de la 227 de euro/MwH luni, la 126 de euro în această dimineață.

Prețul aurului, care este un indicator de incertitudine, s-a oprit din creștere la 2069 de dolari pe uncie, foarte aproape de recordul de 2072 de dolari, din 2020, dar a scăzut până la 1982  de dolari astăzi.

Piețele financiare și de mărfuri încă “digeră” efectele sancțiunilor economice impuse Rusiei de țările occidentale, dar deja anunțuri precum cel făcut joi de Vladimir Putin privind confiscarea investițiilor străine nu mai au un mare efect asupra acestora.

Sursa datelor: Trading Economics

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday