Întâlnirea dintre generalul Daniel Petrescu și generalul Mark Milley a avut loc la Baza Mihail Kogălniceanu, ieri. Aceștia au condamnat ofensiva Rusiei din Ucraina și au subliniat că “reprezintă cea mai gravă amenințare la securitatea europeană din ultimele decenii”. Milley le-a transmis militarilor americani că “Ceea ce faceți voi este cu adevărat important: Să asigurați România și ceilalți aliați că suntem aici. Statele Unite sunt aici!”.

MApN precizează că generalul român i-a mulțumit șefului militar al Pentagonului pentru reacția promptă a SUA din ultimele săptămâni, prin suplimentarea trupelor din estul Europei: Suplimentarea efectivelor a transmis un semnal puternic și neechivoc al determinării SUA pentru apărarea colectivă și reprezintă o contribuție directă pentru consolidarea apărării României”, i-a transmis gen. Daniel Petrescu omologului său.

Într-un comunicat emis de armata SUA după întâlnire, americanii notează că “România este un aliat cheie al NATO și împărtășește un parteneriat puternic cu SUA pe tot globul”.

Întâlnirea a avut loc la doar o zi după ce secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, anunța că SUA trimit încă 500 de militari în estul Europei, urmând ca în România și Polonia să fie organizate și centre de asistență pentru operațiuni aeriene: “Trupele care vor fi trimise erau deja pregătite să plece pentru a sprijini pe deplin eforturile noastre de a ajuta la apărarea spațiului aerian NATO, dacă este necesar.”

Foto: Daniel Petrescu – Facebook

Folosim cookies