Potrivit CNN, decizia Pentagonului era oarecum subînțeleasă, având în vedere desfășurarea mare de avioane militare în țările NATO din estul Europei, această nouă desfășurare fiind una de ordin logistic, pentru susținerea misiunilor aeriene și operațiunile de întreținere și reparare a acestora.

Departamentul Apărării va trimite un total de 500 de militari în această nouă desfășurare, iar aeronavele cisternă KC-135 vor opera din Grecia.

Pe lângă centrele de operațiuni de sprijin aerian din Polonia și România, două companii de sprijin logistic vor fi trimise din SUA în Germania, posibil pentru a le înlocui pe cele desfășurate săptămâna trecută pe flancul estic, la activarea Forței de Reacție Rapidă a NATO.

CNN a calculat că după aceste ultime suplimentări de trupe, numărul militarilor SUA din Europa este acum de aproximativ 100 de mii.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday