Presa ucraineană a dat publicității o fotografie care îl înfățișează pe președintele Zelenski, alături de conducerea guvernului Ucrainei, oficializând cererea formală de aderare la UE, în locul în care se adăpostește.

Zelenski a cerut țărilor Uniunii admiterea Ucrainei într-o procedură specială, de urgență, urmând ca procesul mai lung de integrare să fie realizat ulterior. Mai devreme, președintele Consiliului European, Charles Michel a precizat că deși nu toate statele UE sunt de acord cu această idee, cererea va fi luată în considerare și o analiză a propunerii va exista.

Procesul de aderare la UE presupune ani de zile în care legislația este adaptată și modificată, piețele financiare și energetice sunt liberalizate și integrate, iar reformele politice confirmă faptul că țara este o democrație funcțională.

Mai multe țări europene, printre care și România, au declarat că sprijină aderarea Ucrainei la UE, dar nu este clar câte ar susține acest tip special de admiterea.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday