Potrivit Ministerului de Externe din Belarus, totul este pregătit pentru discuțiile dintre cele două delegații, care urmează să aibă loc în scurt timp. Tot astăzi, agenția de presă est-europeană Nexta a informat că delegația ucraineană ar fi ajuns deja pe teritoriul Belarusului și că este în drum spre locația stabilită.

Duminică, președintele Volodimir Zelenski a confirmat această întâlnire. “Am convenit ca delegația ucraineană să se întâlnească cu delegația rusă, fără condiții prealabile, la granița Ucrainei cu Belarusul, lângă râul Pripyat”, a declarat Zelenski ieri, într-o postare pe Instagram. Anterior, Rusia ceruse armatei ucrainene să depună armele, înainte de a începe orice discuții.

Liderul ucrainean a mai precizat anterior că “Alexandru Lukașenko și-a asumat responsabilitatea de a se asigura că toate avioanele, elicopterele și rachetele staționate pe teritoriul Belarusului rămân la sol în timpul călătoriei, discuțiilor și întoarcerii delegației ucrainene”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday