Într-o replică dată pe Twitter ministrului digitalizării din Ucraina, Elon Musk a scris că “Serviciul Starlink este acum activ în Ucraina. Mai multe terminale urmează a fi repoziționate”. 

Ministrul Mikhailo Fedorov îi scrisese public lui Musck că “În timp ce dumneavoastră încercați să colonizați Marte, Rusia încearcă să ocupe Ucraina! În timp ce rachetele voastre aterizează cu succes din spațiu, rachetele rusești atacă civilii ucraineni!” Ulterior, ministrul i-a mulțumit lui Musk, tot public.

Deși este extrem de costisitoare de implementat, tehnologia prin satelit poate oferi internet pentru persoanele care locuiesc în zone rurale sau greu de accesat, unde cablurile de fibră optică și turnurile de internet nu ajung. Tehnologia poate fi, de asemenea, un sprijin critic atunci când uraganele sau alte dezastre naturale întrerup comunicarea.

Accesul la internet în Ucraina a fost grav afectat de invazia rusă, în special în părțile de sud și de est ale țării, unde s-au dat cele mai puternice lupte.

SpaceX are 1.469 de sateliți Starlink activi și 272 care se vor deplasa spre orbite operaționale în curând.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday