Anunțul privind decizia SUA de a anunța marți sancțiuni economice împotriva Rusiei a fost făcut de ambasadorul SUA la Națiunile Unite, Linda Thomas-Greenfield, după o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU convocat luni noapte: “Putem, vom fi și trebuie să fim uniți în apelurile noastre ca Rusia să-și retragă forțele, să se întoarcă la masa diplomatică și să colaboreze pentru obținerea păcii”, a declarat ambasadoarea, care a calificat drept un nonsens trimiterea de forțe de menținere a păcii în Donbass, sugerând că acestea sunt de fapt trupe de ocupație.

Decizia vine după ce Rusia a decis să trimită “forțe de menținere a păcii” în republicile separatiste din estul Ucrainei, la scurt timp după ce președintele Vladimir Putin a semnat un decret de recunoaștere a independenței acestora.

Totuși, potrivit Reuters, oficiali ai Administrației Biden au spus că sancțiunile ce vor fi anunțate marți împotriva Rusiei nu vor fi pachetul maximal de sancțiuni la care au lucrat Statele Unite și aliații săi pentru situația în care Rusia ar declanșa o invazie pe scară largă a Ucrainei, deoarece Rusia avea deja trupe în regiune.

Tot potrivit Reuters, Statele Unite vor folosi totuși, cel mai puternic instrument de sancționare, dar direcționat, împotriva anumitor persoane și companii rusești, care ar urma să fie plasate pe lista Specially Designated Nationals (SDN), ceea ce le va scoate efectiv în afara sistemului bancar american, inclusiv prin înghețarea activelor din băncile americane și interzicerea comerțului cu toate entitățile americane.

Casa Albă a anunțat deja, încă de luni seara, sancțiuni separate pentru persoanele care fac comerț sau investiții pe teritoriul celor două republici separatiste.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday