Potrivit AFP, Ministerul Apărării din Belarus a anunțat că exercițiile militare cu forțele ruse vor fi prelungite și după data de încheiere planificată duminică, 20 februarie, din cauza “creșterii activității militare” în apropierea granițelor cu Rusia și Belarus și a escaladării în curs a situației din Donbass.

Decizia, potrivit comunicatului, a fost luată de Aleksander Lukașenko și Vladimir Putin: “Președinții Belarusului și Rusiei au decis să continue inspecțiile privind pregătirea forțelor celor două state”, se mai arată în comunicatul Ministerului Apărării. Putin și Lukașenko au supervizat ieri, împreună, exercițiile forțelor nucleare ale Federației Ruse.

Potrivit NATO, Rusia ar fi adus în Belarus, peste 30 de mii de soldați, care sunt plasați pe granița cu Ucraina, la doar 200 de kilometri de Kiev. Atât președintele SUA, cât și premierul britanic au avertizat că Rusia va ținti sau va încercui capitala Ucrainei.

Sursă alternativă: Deutsche Welle

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday