Remarca ministrul chinez Wang Yi, intrat prin videocoferință de la Beiing, pare a fi fost îndreptată atât împotriva SUA cât și a Rusiei. Deși nu a fost specific, referindu-se la situația din Ucraina el a spus că unele mari puteri reînvie o mentalitate de război rece și alimentează confruntările între blocuri.

Wang Yi a spus că Acordul de la Minsk este “singura cale de ieșire” pentru situația din Ucraina, iar această țară nu ar trebui să fie o linie de front pentru competiția dintre marile puteri. Suveranitatea, independența și integritatea teritorială a oricărei țări ar trebui respectate și protejate, a spus Wang.

Numai că Acordul de la Minsk, asupra căruia insistă și Vladimir Putin, prevede federalizarea Ucrainei și acordarea unei puteri de veto republicilor secesioniste asupra oricărei politici importante a întregii țări. Numeroși analiști de politică externă au considerat că acestea i-ar acorda lui Vladimir Putin o putere mult prea mare asupra Ucrainei.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday