Update ora 18:00: Paza de Coastă din Grecia informează că 11 persoane sunt date dispărute, iar două sunt încă prinse pe feribot. O persoană de 42 de ani, membru al echipajului, a fost transportată la spital după ce a suferit mai multe răni, scrie Euronews.

Update ora 11:00: Ministerul român al Afacerilor Externe a emis un comunicat de presă prin care confirmă faptul că la bordul feribotului care a luat foc se aflau și 29 de cetățeni români. Precizează că “autoritățile au comunicat că toți pasagerii au fost evacuați de pe navă, fiind preluați de alte ambarcațiuni care să-i transporte la țărm. Operațiunea este încă în desfășurare“.

Din câte știu eram în jur de 27 de români. Echipajul a fost foarte profesionist. Ne-au trezit, ne-au scos din cameră și ne-au dat veste de salvare, după care ne-au ajutat să ne urcăm și pe bărcile de salvare“, a declarat unul dintre românii de pe feribot, la Digi 24.


Știrea inițială: Potrivit Reuters, paza de coastă a transmis că incendiul a izbucnit în această dimineață în timp ce nava trecea prin dreptul Insulei Corfu. Nu este clar de unde a pornit incendiul, însă potrivit unor surse, acesta s-ar fi declanșat în zona bucătăriei, iar conform altor informații ar fi pornit de la zona de parcare a mașinilor.

La bord se aflau 237 de pasageri și 51 de membri ai echipajului iar cei mai mulți dintre ei s-a îmbarcat pe bărcile de salvare. Nu s-au raportat imediat decese sau răniți, potrivit autorităților. Cel puțin trei nave ale pazei de coastă grecești și una a gărzii financiare italiane au răspuns imediat la apelul SOS.

Aflat sub paviolion italian și aparținând companiei Euroferry Olympia, feribotul plecase din Igoumenitsa, cel mai mare port din vestul Greciei, și se îndrepta către portul italian Brindisi, aflat la aproximativ nouă ore de navigație distanță. Feribotul face parte din flota grupului Grimaldi Lines și are o capacitate de până la 560 de pasageri, conform site-ului companiei.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday