Avertizarea este de nivel 4 din 4 – “Nu călătoriți”

“Nu călătoriți în Moldova din cauza COVID-19, a activității militare neobișnuite și îngrijorătoare ale Rusiei în jurul Ucrainei și a conflictului nerezolvat dintre regiunea separatistă a Transnistriei și guvernul central; Cetăţenii americani din Transnistria ar trebui să plece imediat prin mijloace comerciale sau private.”

Avertismentul Departamentului de Stat al SUA menționează doar riscul de Covid în Republica Moldova, dar este complet diferit de cel emis pentru regiunea separatistă transnistreană:

“Nu călătoriți în Transnistria din cauza creșterii activității militare neobișnuite și îngrijorătoare în jurul Ucrainei. Transnistria este o regiune separatistă care nu se află sub controlul guvernului moldovenesc de la Chișinău. Cetățenii americani ar trebui să plece imediat prin mijloace comerciale sau private. Vizitatorii pot întâmpina dificultăți la punctele de control de-a lungul drumurilor care duc în și din Transnistria. Fotografierea instalațiilor militare și a forțelor de securitate este interzisă și poate duce la probleme cu autoritățile.

Guvernul SUA are capacitatea limitată de a oferi servicii de urgență cetățenilor americani care călătoresc în Transnistria, deoarece angajații guvernului SUA au restricții privind călătoria în zonă.”

Avertismentul a fost transmis azi noapte.

Federația Rusă are în Transnistria aproximativ 1.500 de militari, dar și depozite semnificative de armament și tehnică militară. Pe lângă acestea, republica separatistă dispune de o armată proprie de aproximativ 20 de mii de militari.

Sursa: Departamentul de Stat al SUA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday