Autoritățile au decis intervenția în forță și evacuarea protestatarilor antivacciniști din fața Parlamentului, în a treia zi a unui protest inspirat de cel al șoferilor de camion din Canada.

Manifestanții au amplasat corturi și și-au parcat mașinile, blocând traficul din zonă și aruncând cu ouă după cei care își exprimau dezacordul față de protestul lor. Aproximativ 150 de ofițeri de poliție au fost transferați în Wellington din alte zone ale țării pentru a susține intervenția și dispersarea protestelor. În urma ciocnirilor din a treia zi de manifestații, polițiștii au arestat peste 120 de protestatari.

Cei 100 de polițiști care au intervenit au format un zid, înaintând cu câțiva metri la fiecare jumătate de oră. Forțele de ordine au intervenit cu sprayuri cu piper pentru a-i calma pe manifestanții mai agresivi, dar nu a reușit să oprească protestul. Doi membri ai poliției din Wellington au fost răniți, iar mai mulți manifestanți au suferit răni ușoare.

Poliția se așteaptă ca protestele să continue și în următoarele zile și a precizat că va continua să acționeze pentru încetarea acestora.

Majoritatea neozeelandezilor susțin vaccinarea, 94% din populația cu vârsta de peste 12 ani primind până acum două doze de ser anti-Covid. Totuși, țara a impus vaccinarea obligatorie în unele domenii esențiale, precum sănătatea, învățământul și poliția. De asemenea, vaccinarea este obligatorie și pentru cei care lucrează în restaurante, săli de sport sau frizerii.

Sursă alternativă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday