Parchetul General precizează că dosarul este deschis pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, conform art. 257 alin. 1 și 2 din Codul penal și tulburarea ordinii și liniștii publice, prevăzut în art. 371 din Codul Penal.

În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reținut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul ședinței Camerei Deputaților din aceeași zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei își susținea discursul la moțiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta”, conchide Parchetul General.

Pe lângă sesizarea din oficiu, și Virgil Popescu a anunțat că va depune plângere împotriva lui George Simion: ”Cred că liderul AUR trebuie să fie sancționat pentru ceea ce a făcut. De aceea anunț că voi depune plângere penală. Cred că ne dorim cu toții o societate civilizată, în care aleșii din Parlament să nu aibă ieșiri cu tentă violentă”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday