La finalul unei cine prelungite, președintele francez pare a transmite că timpul este limitat iar riscul unei escaladări a situației crește: “În acest moment, tensiunea crește și la fel și riscul de destabilizare. Nici Rusia, nici europenii nu vor haos sau instabilitate. Națiunile au suferit destul din cauza pandemiei. Deci trebuie să cădem de acord asupra unor măsuri concrete”, a spus Macron.

Fără a intra în detalii, Putin a spus că “este posibil să luăm în considerare o serie de propuneri și idei (…) pentru a pune bazele pașilor noștri următori”, dar a criticat extinderea NATO, despre care consideră că a fost benefică doar pentru SUA. De asemenea, Vladimir Putin a declarat că Rusia este pregătită să ofere azil politic fostului președinte ucrainean Petro Poroșenko, care a fost pus sub acuzare de trădare, pentru că ar fi permis finanțarea separatiștilor susținuți de Moscova.

De la Moscova, Emmanuel Macron merge marți la Kiev, unde va purta discuții cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenski. Ulterior el va vorbi din nou, dar la telefon cu Vladimir Putin.

Sursă alternativă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday