Noul autovehicul al britanicilor de la Aston Martin dispune de un motor de patru litri twin-turbo, V8, care dezvoltă 697 de cai putere și ajunge de la 0 la 100 km/h în 3,3 secunde. 

Compania britanică, cu o istorie de 109 ani, plănuiește să producă cinci mii de astfel de SUV-uri pe an și se așteaptă la vânzări mari în SUA, China, dar și în Europa. 

Lansarea modelului DBX707 vine la aproximativ un an după ce Aston Martin a prezentat versiunea standard a acestui SUV, o mașină despre care directorul executiv al companiei, Lawrence Stroll, spune că a surprins un procent semnificativ din piața țintă.

Simpatizanții Aston Martin au spus că vor ceva mai performant. Acest nou vehicul va fi cea mai puternică mașină din divizia automobilelor de lux. Va fi cel mai luxos SUV de mare performanță din întreaga lume”, a declarat Lawrence Stroll despre modelul DBX707.

Ultimul model al celor de la Aston Martin concurează pe piața SUV-urilor performante și de lux cu modelele celor de la Rolls Royce, Lamborghini și Bentley. 

Producția modelului DBX707 este așteptată să înceapă în primele luni ale acestui an, iar Aston Martin speră ca primele livrări să aibă loc la începutul verii. Prețul automobilului de lux nu a fost încă anunțat. 

Aston Martin spune că, în ciuda faptului că modelul său pe benzină vine într-un moment în care toată industria se axează pe dezvoltarea modelelor electrice, nu există o întârziere în sfera producției de acest fel.  “Am lansat deja trei vehicule electrice. Suntem cu mult înaintea planurilor noastre prin care ne-am propus să producem doar vehicule electrice până în 2025”, a declarat Lawrence Stroll. 

Sursă alternitivă: CNBC 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday