Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul produs de Pfizer este tot cu două doze, dar în concentrație redusă, de 10 micrograme/doză, la un interval de 21 de zile. Administrarea fiecărei doze se face intramuscular, la fel ca și în cazul adulților și a celorlaltor grupe de vârstă. 

Centrele de vaccinare dedicate copiilor cu vârste de până la 11 ani se regăsesc în platformă cu denumirea P_Ped, iar programarea minorilor se poate face prin intermediul conturilor părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor. Autoritățile au transmis însă că vaccinarea copiilor se poate realiza și fără programarea, prin prezentarea directă la centrele de vaccinare dedicate minorilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice. 

Primele doze ale serului produs de Pfizer dedicat minorilor cu vârste cuprins între 5 și 11 ani au sosit ieri în România. Este vorba de o primă tranșă de 114 mii de doze de vaccin, iar până luni la ora 8 dimineața au fost înregistrate 3.355 de programări pentru minori.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday