Experții spun că dispariția de pe internet a tuturor siteurilor cu domeniul .kp pare a fi rezultatul unui atac cibernetic de tip DDOS, deși există și alte explicații posibile. Miercuri dimineața, nu mergeau nici siteurile guvernamentale, o întrerupere similară având loc și pe 14 ianuarie. Alte căderi intermitente ale internetului au mai avut loc de atunci, inclusiv în weekendul trecut.

Întreruperile pot fi, de asemenea, rezultatul unor căderi de curent sau a altor probleme cauzate de infrastructură locală, dar experții înclină mai mult spre varianta unui atac cibernetic. “Dacă ar fi fost o întrerupere a curentului electric, cred că rutările ar fi dispărut imediat. Au existat probleme de expirare a conexiunii și pierderi mari de date, ceea ce sugerează mai degrabă că o formă de stres a rețelei a provocat acest lucru”, a declarat un expert în securitate cibernetică, citat de Business Insider.

Deși au existat unele speculații că întreruperile ar putea fi rezultatul unor acțiuni întreprinse de SUA, China sau o altă putere statală, experții au fost reticenți în a atribui orice responsabilitate.

Sursa: Business Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday