Deși negocierile de luni noaptea au eșuat, liderul de sindicat, consilierul PSD Vasile Petrariu, a declarat că fiecare autobază va decide dacă va opri sau nu greva. Pe cale de consecință, marți dimineața circulă toate vehiculele STB programate. Potrivit Mediafax, marți dimineață sindicatul STB a emis un comunicat în care se arată că angajații au decis suspendarea protestului, luând în considerare și “impactul foarte mare asupra cetățenilor”.

Totuși, potrivit punctelor de informare ale STB, la ora 6.30 circulau preponderent tramvaie și trolee, iar “autobuzele urmau să plece pe traseu”.

Consiliul de Administrație al STB s-a întâlnit cu primarul general și cu liderii de sindicat aseară, iar, după miezul nopții, participanții au părăsit ședința, declarând la final că, cel puțin cererea de demiterea a directorului Adrian Criț a fost respinsă.

Primarul General a făcut apel la șoferi să pună capăt grevei și a anunțat decizia companiei de a prelungi valabitilatatea  abonamentelor cu șase zile, pierdute din cauza grevei.

Ieri, STB a făcut plângeri penale împotriva angajaților care au declanșat greva și a postat pe site-ul propriu un anunț de angajare de șoferi. Transportul fusese reluat parțial, începând de duminică, circa 40% din vehiculele STB, în special trolee și tramvaie, ieșind pe trasee inclusiv luni.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday