Departamentul de Stat al SUA a anunțat duminică seara că va reduce numărul personalului de la Ambasada SUA din Kiev, evacuând, pentru început, personalul neesențial și a membrii familiilor diplomaților.

În comunicatul Departamentului de Stat se mai arată că cetățenii americani din Ucraina ar trebui să ia în considerare plecarea imediată, din cauza riscului unor acțiuni militare semnificative ale Rusiei, precum și a riscului de apariție a unor tulburări interne ce pot deveni violente.

CNN a raportat vineri că ambasada SUA de la Kiev a solicitat Departamentului de Stat să aprobe reducerea personalului și plecarea familiilor diplomaților.

Tot duminică seară, Departamentul de Stat a emis și o avertizare de călătorie în Rusia, “din cauza tensiunilor permanente de la granița cu Ucraina, a potențialului de hărțuire a cetățenilor americani, a capacității limitate a ambasadei de a ajuta cetățenii americani din Rusia, a riscului de a contracta COVID-19 și a restricțiilor de călătorie epidemice, a riscului de terorism, hărțuire de către oficialii de securitate guvernamentali rusi și a aplicării arbitrare a legilor”, se mai arată în al doilea comunicat al SUA postat tot duminică seara.

Surse: Comunicatele US State pentru Ucraina și Rusia

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday