Măsura a venit după ce timpul de așteptare pentru un test la domiciliu crescuse până la 3 zile, în București, iar ieri, Ministerul a decis deschiderea unor centre de testarea în 28 de spitale din București și Ilfov. DSP îndrumă către aceste noi centre de testare și, de acum, și către cabinetele de medicină de familie înscrise, doar persoanele cu simptome ușoare și care se pot deplasa cu autoturismul propriu (nu cu mijloacele de transport în comun) pentru a nu mai aștepta ambulanța cu testarea la domiciliu.

 

Dintre cei 3.831 de medici care au încheiat contracte pentru efectuarea de teste rapide, doar 200 se află în București, deși lista poate fi suplimentată, pe măsură ce și alți medici de familie se alătură programului. Ministerul Sănătății nu a comunicat niciun protocol special pentru separarea pacienților suspecți de Covid de pacienții obișnuiți, în cadrul cabinetelor și în zonele de așteptare ale acestora. 

Comunicatul integral al Ministerului Sănătății

“Peste 3800 de medici familie au încheiat contracte pentru testarea în cabinete pentru depistarea COVID-19 la toti pacienții care se încadrează în definițiile de caz ale INSP.

Lista cabinetelor de medicina de familie care au încheiat contracte cu casele de asigurări de sănătate se află începând de astăzi, 23 ianuarie 2022, pe pagina de web a Ministerului Sănătății, www.ms.ro. Lista este în dinamică.

Ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila consideră că testarea la medicul de familie reprezintă soluția pentru accesul facil al bolnavilor la diagnostic rapid, evaluare și monitorizare.
Ministrul Sănătății mulțumește medicilor de familie pentru implicare și îi încurajează sa participe în număr cât mai mare la efortul național de control al pandemiei și de reducere a numărului de cazuri grave și decese, care se poate realiza numai prin solidaritate și profesionalism.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday