Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a susținut declarații de presă, la câteva ore de la declanșarea grevei STB.

Principalele declarații:

  • Are loc o nouă grevă la STB, o acțiune foarte gravă care afectează mulți bucureșteni de toate categoriile, copii care trebuie să meargă la școală, oameni în vârstă. Este o grevă ilegală. Suntem în stare de alertă și în stare de alertă nu se fac greve. Și dacă n-ar fi stare de alertă, tot există obligația legală ca pentru transportul public să fie asigurată o activitate de o treime.
  • Acțiunea în instanță este scrisă, depusă la Tribunalul București, de către STB, prin care solicită judecătorilor să declare ilegală greva și să se reia lucrul.
  • Nu este o grevă spontană, așa cum se afirmă, ci orchestrată de Sindicatul Reprezentativ. Avem dovezi în acest sens și avem scrise deja plângerile împotriva liderilor sindicali. Este o grevă politică, de care este responsabil domnul Petrariu, consilier municipal PSD și lider sindical.
  • Fac apel la șoferi să înțeleagă gravitatea acțiunilor lor, pentru că afectează viața a mii de bucureșteni. Le transmit șoferilor că sunt deschis la un dialog cu ei, îi aștept la discuții.
  • Metrorex a suplimentat numărul de trenuri, jandarmeria și poliția i-au informat pe oameni despre această grevă.
  • Despre STB, pot spune că am făcut toate eforturile pentru această societate și pentru a evita falimentul. Nu vom renunța la a face acest lucru. Nu vom renunța la controlul pe care contractul ni-l permite să-l facem. Vom continua acele controale pentru ca mașinile să plece la timp din stații, ca bucureștenii să nu fie afectați. Vom continua activitățile de eficientizare în interiorul STB.
  • Ieri a fost un protest și tot ieri a fost o discuție între sindicat și membrii consiliului de administrație la sediul STB. Au venit și au cerut autorizație pentru organizarea protestului și în comisia de ordine publică am avut un dialog, aveau informații incorecte. Nu e totul perfect în STB, dar facem tot efortul ca activitatea să continue.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday