Conducerea STB informează, printr-un comunicat, că mai multe vehicule din parcul STB sunt blocate de sindicaliști în depouri și cere scuze bucureștenilor. Pe de altă parte, într-o intervenție la Digi24, directorul companiei, Adrian Criț, a menționat că toate mijloacele de transport în comun sunt oprite, după ce o parte dintre acestea plecaseră, dar sindicaliștiii au făcut presiuni asupra șoferiilor și le-au întors în depou.

Criț a mai precizat că solicitare de creștere a salariului de bază cu 200 de lei (în condițiile în care salariul mediu brut în STB este de 7.000 de lei) reprezintă în realitate o majorare mai mare, pentru că sporurile, care se calculează ca procent din salariul de bază, cresc și ele, iar impactul la nivelul companiei ajunge la 100 de milioane de lei. În același timp, Criț a vorbit și de un interes personal al liderului de sindicat, care ar face presiuni asupra conducerii pentru încheierea unui contract cu o clinică medicală la care ar fi acționar.

Comunicatul STB

“Ca urmare a protestului ilegal al unor salariați din cadrul STB SA la îndemnul reprezentanților Sindicatului Reprezentativ, călătorii din zona metropolitană se găsesc în imposibilitatea de a utiliza pe durata grevei titlurile de călătorie achiziționate, mai multe vehicule din parcul STB SA fiind blocate în depouri și autobaze.

Menționăm faptul că întreruperea lucrului este o acțiune ilegală și nu se vor plăti orele nelucrate salariaților implicați. De asemenea, STB SA se va adresa instanței pentru a declara greva ilegală și pentru recuperarea prejudiciului.

Pentru a asigura continuitatea serviciului public de transport, făra a afecta călătorii în deplasările lor, STB SA a transmis o solicitare către TPBI, pentru ca în conformitate cu Contractul de delegare, să dispună, în măsura posibilităților, înlocuirea vehiculelor STB SA care nu sunt prezente pe linii conform programării, cu altele disponibile la ceilalți operatori de transport din zona metropolitană.

Pe această cale, ne cerem scuze pentru inconveniențele create și asigurăm bucureștenii că STB SA depune toate eforturile legale pentru a relua activitatea conform graficului de transport.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday