Potrivit unei agregări de date făcută de Reuters, Statele Unite au înregistrat luni 1,35 milioane de noi infectări cu coronavirus, cel mai mare număr zilnic raportat de o țară din lume. Recordul anterior era de 1,03 milioane de cazuri și fusese înregistrat pe 3 ianuarie.

În SUA lunea sunt raportate numere mai mari de cazuri, din cauză că mai multe state nu centralizează datele în weekend. Chiar și așa, media pe șapte zile a cazurilor noi s-a triplat în ultimele două săptămâni, ajungând la peste 700 de mii de noi infectări pe zi.

Deși varianta Omicron este considerată mai blândă decât Delta tot luni, Statele Unite au înregistrat și un număr record de pacienți spitalizați cu Covid – 136 de mii, dublu față de acum trei săptămâni, și peste recordul de 132 de mii înregistrat în ianuarie 2021, înainte de vaccinarea masivă a populației.

Totuși, numărul deceselor, care a ajuns în SUA la 1.700 pe zi, are o creștere mai moderată, media acestei perioade fiind de 1.400 de decese pe zi.

Sursa: Reuters

Foto: Dreamstime.com/ Akesin

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday