Aproximativ 200 de medici și asistente din rândul Royal Army sunt desfășurați în sprijinul NHS, după ce, numai ieri, 17 spitale din Anglia au declarat stare de urgență (critical incidents) din cauza îmbolnăvirii sau epuizării personalului.

British Medical Journal arăta, acum câteva zile, că vârful valului Omicron nu a pus atât de multe probleme din punctul de vedere al numărului persoanelor vulnerabile care au necesitat internare și îngrijire, cât mai ales din cauza infectării masive a personalului medical, nevoit să se izoleze în ciuda simptomelor ușoare.

Tot ieri, parlamentarii din cadrul Comisiei de Sănătate au avertizat că 5,8 milioane de oameni care au solicitat asstență medicală de orice fel sunt puși acum în așteptare.

Londra a fost puternic lovită de valul Omicron, dar noile date de la Agenția de Sănătate din Marea Britanie arată că epicentrul epidemiei s-a mutat spre nord-vestul Angliei, unde un număr tot mai mare de persoane în vârstă sunt internate în spitale.

Pe lângă cei 200 de militari trimiși spitalelor din Londra, Armata Britanică are în prezent peste 1.800 de militari desfășurați în sprijinul diferitelor autorități civile, așa cum ar fi cele de ambulanță, inclusiv din Scoația și Țara Galilor. 1.000 dintre ei participă la programul de vaccinare rapidă cu doza a III-a, declanșat de Guvernul Johnson la începutul lunii decembrie, atunci ca răspuns la tulpina Omicron.

Ieri au fost raportate 179 de mii de cazuri covid și 231 de decese în Marea Britanie. Numărul săptămânal al infectărilor a crescut cu 30% în prima săptămână din acest an, în timp ce numărul decesele (1.094) a crescut cu peste 56%.

Surse alternative: Sky News, BMJ

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday