Regele Carl XVI Gustaf al Suediei și Regina Silvia au fost testați pozitiv pentru covid, anunță un comunicat al Palatului, pe fondul creșterii explozive a infectărilor cu noua variantă a virusului. “Regele și Regina, care sunt complet vaccinați cu trei doze, au simptome ușoare și se simt bine, date fiind circumstanțele”, se arată în comunicat.

În vârstă de 75 de ani, (soția sa are 78 de ani), Regele Carl XVI Gustaf a avut la finalul anului 2020 un mesaj în care arăta că “modelul suedez” de combatere a epidemiei, cu mai puține restricții, a eșuat, nereușind să îi protejeze pe cei vulnerabili.

Prințesa moștenitoare Victoria, fiica cea mare a cuplului regal și moștenitoare a tronului, a trecut prin boală în martie anul trecut.

Luna trecută, guvernul a înăsprit restricțiile privind adunările publice și a îndemnat pe toți cei care pot să lucreze de acasă. Suedia a stabilit marți un nou record zilnic de cazuri – 11.507, dar națiunea nordică are 73% din populație vaccinată.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday