Franța. Garajul unui parlamentar al partidului președintelui Macron a fost incendiat, înaintea unui vot pentru extinderea restricțiilor epidemice. Poliția suspectează că atacul a fost comis de antivaxeri.

Garajul lui Pascal Bois, deputat al partidului de guvernământ a fost incendiat, iar pe un zid alăturat a fost scris cu graffiti mesajul “Votează împotrivă!”. Incidentul s-a produs în noapte de marți spre miercuri, în Chambly, la nord de Paris, unde se află reședința parlamentarului.

“Asemenea acte criminale de intimidare nu sunt acceptabile într-o democrație”, a scris pe Twitter ministrul de Interne, Gerald Darmanin. “Este îngrijorător faptul că unii oameni spun că măsurile de combatere a epidemiei fac Franța să arate ca o dictatură. Ar trebui să meargă să arunce o privire în alte țări și să se gândească la situația din spitale, unde cei mai mulți dintre pacienții cu Covid nu sunt vaccinați”, a mai spus Darmanin.

Confruntat cu o creștere rapidă și explozivă a numărului de infectări (un record de peste 208.000, raportate miercuri), guvernul va reglementa accesul în trenuri, cinematografe și baruri doar pentru cei vaccinați.

Sursa: Reuters

Folosim cookies