Garajul lui Pascal Bois, deputat al partidului de guvernământ a fost incendiat, iar pe un zid alăturat a fost scris cu graffiti mesajul “Votează împotrivă!”. Incidentul s-a produs în noapte de marți spre miercuri, în Chambly, la nord de Paris, unde se află reședința parlamentarului.

“Asemenea acte criminale de intimidare nu sunt acceptabile într-o democrație”, a scris pe Twitter ministrul de Interne, Gerald Darmanin. “Este îngrijorător faptul că unii oameni spun că măsurile de combatere a epidemiei fac Franța să arate ca o dictatură. Ar trebui să meargă să arunce o privire în alte țări și să se gândească la situația din spitale, unde cei mai mulți dintre pacienții cu Covid nu sunt vaccinați”, a mai spus Darmanin.

Confruntat cu o creștere rapidă și explozivă a numărului de infectări (un record de peste 208.000, raportate miercuri), guvernul va reglementa accesul în trenuri, cinematografe și baruri doar pentru cei vaccinați.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday