Aflată în plină criză energetică, țara a finalizat prima unitate, de 1.000 de megawați ai centralei Shanghaimiao, aflată în nord-vest, în apropierea exploatațiilor de cărbune.

China Energy Investment Corporation, companie deținută și administrată direct de guvernul central, a declarat că tehnologia centralei este cea mai eficientă din lume, cu cele mai scăzute rate de consum de cărbune. Aceasta va avea în cele din urmă patru unități de generare și este proiectată să furnizeze energie în provincia Shandong, de pe coasta de est, printr-o rețea de transport a energiei electrice pe distanțe lungi.

China este responsabilă pentru mai mult de jumătate din producția globală de energie pe bază de cărbune și, cu tot cu centrala de la Shanghaimiao este de așteptat să înregistreze o creștere de 9% față de anul 2021, se arată într-un raport al Agenției Internaționale pentru Energie, citat de Reuters.

Beijingul s-a angajat să înceapă o reducere a investițiilor în unități energetice pe cărbune abia din 2025, oferindu-și astfel timp pentru a crește capacitatea, în următorii patru ani. Un raport intern arată că, până atunci țara va construi probabil capacități de producție de încă 150 de Gigawați pe bază de cărbune.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday