Specialiștii se așteaptă ca Omicron să producă o podere (un procent) mai mică de îmbolnăviri grave și decese decât cele precedente, dar raportat la un numărul foarte mare de infectări tot se ajunge la un număr semnificativ de spitalizări.

Doar ieri au fost înregistrate 122.186 de cazuri Covid în Marea Britanie, a treia zi cu peste 100 de mii de cazuri, triplu față de media lunii noiembrie, în condițiile în care, de exemplu la Londra, secvențierile genetice indică că 80% dintre noile cazuri din capitala engleză sunt cu varianta Omicron.

Pe 22 Decembrie, erau raportate 7.663 de persoane spitalizate în UK, dintre care 860 la terapie intensivă, cu un număr mediu zilnic de peste 100 de decese.

Ministrul adjunct al Sănătății din Anglia a declarat că guvernul nu va ezita să introducă noi restricții dacă situația epidemică se va înrăutăți în continuare. Marți, pe 21 Decembrie, premierul Boris Johnson declarase că nu va introduce noi restricții de sărbători.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday