Un grup al angajaților Apple numit Apple Together a organizat pe rețelele de socializare protestul, planificându-l pentru un moment care ar afecta cel mai mult vânzările companiei. Cererile angajaților includ o mai mare protecție la locul de muncă împotriva clienților agresivi și dreptul la concediu medical plătit, dar puțin peste 50 de angajați din magazinele Apple din SUA au participat la protest.

De altfel, siguranța lucrătorilor pe fondul pandemiei reprezintă o problemă serioasă, în condițiile în care Apple a fost nevoită să amâne în mai multe rânduri reîntoarcerea la birou a celor care pot lucra de acasă. Săptămâna trecută, compania și-a amânat planul de revenire la birou anunțată pentru ianuarie, pe termen nelimitat, din cauza răspândirii Omicron, dar angajații din magazine nu pot avea acest drept, iar ei s-au plâns că au fost obligați să vină la serviciu și atunci când se simțeau rău.

Compania Apple nu a comentat în niciun fel protestul angajaților.

Sursa: Business Insider

Foto: Dreamstime.com/ Jerome Cid

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday