Angajaţii de la CET Sud, Grozăveşti şi Progresul au oprit “spontan” lucrul, nemulţumiţi de condiţiile de muncă, potrivit Antena 3, informație confirmată de Biziday din surse oficiale.

Deocamdată este vorba de angajaţii de la Centralele electro-termice Progresul, Grozăveşti şi CET Sud, cele mai mari din București. Instalațiile funcționează însă, iar agentul termic este furnizat în continuare către Termoenergetica. De altfel, o eventuală oprire a cazanelor reprezintă o procedură care durează mai mute ore.

Legea prevede că angajații din sistemul energetic nu pot face grevă generală, fiind obligați să asigure în permanență cel puțin o treime din personal și menținerea în funcțiune a sistemelor. Totuși, un conflict spontan de muncă, nu reprezintă o grevă legală (reglementată) și poate apărea riscul unor disfunții de alimentare cu căldură dacă greva se dovedește a fi una de durată.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday